IN HET NIEUWS

een overzicht van nieuwsberichten over WaterQi

WATERQI IN HET NIEUWS

Volg het belangrijkste nieuws over de inzet van WaterQi. WaterQi publiceert regelmatig nieuwsberichten over de ontwikkelingen van WaterQi en de voortgang van projecten.
Ook selecteren we de belangrijkste nieuwsberichten uit diverse media, zo houden we je op de hoogte van wat er speelt.

Coffee Bean

PRODUCTIE WATERQI

In opdracht van het hoogheemraadschap van Delfland en de Gemeente Rotterdam wordt WaterQi ingezet voor het watersysteem om het volkstuinencomplex De Noort Bonnen te Hoek van Holland. De productie van WaterQi is in volle gang.

Coffee Bean

DOORZICHT WATEr verbeterd

Het horizontale en verticale doorzicht van het water in het watersysteem Prinsenhof te Pijnacker-Nootdorp is na de inzet van WaterQi substantieel verbeterd. WaterQi maakt regelmatig onderwateropnamen zodat opvallende gebeurtenissen worden waargenomen., zo ook de laminaire opbouw van de waterkolom.

Coffee Bean

TOENAME FAUNA NA INZET WATERQI

Na inzet van WaterQi in de waterpartij  Prinsenhof te Pijnacker-Nootdorp verbeterde de waterkwaliteit zichtbaar. Het water werd helderder waardoor verschillende waterplanten weer konden groeien. Ook werden er wolken met watervlooien gezien, zwommen er weer grote scholen vis en werden er volop watertorren, bootsmannetjes en waterjuffers waargenomen.

Coffee Bean

GROOT FORMAAT WATERQI

WaterQi wordt geproduceerd in verschillende formaten. Dit onderdeel is voor een project waar grote volumes water behandeld dienen te worden.

luchtbellen waterqi

ULTRAFIJNE LUCHTBELLETJES

Links in de afbeelding is het luchtbellenpatroon van WaterQi te zien met een gering stijgvermogen. Rechts zie je het luchtbellenpatroon van een standaard luchtsteen.

Coffee Bean

WATERQI IN PLANTENRING

WaterQi is volledig inpasbaar in de landelijke en stedelijke omgeving. Er zijn verschillende uitvoeringen van WaterQi. Bovenstaand is een drijvende WaterQi te zien met een plantenring. Ook een combinatie met een kunstuiting is mogelijk.

Coffee Bean

WATERQI WINT LABORATORIUM TIJD MKB Deltares Challenge

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut voor toegepast onderzoek op het gebied van water en ondergrond. Wereldwijd werken ze aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij. Deltares ondersteunt innovatieve initiatieven vanuit Nederlandse start-ups en het MKB om de interactie met deze kleine en middelgrote bedrijven te vergroten. WaterQi schreef zich in voor de MKB Deltares Challenge 2022 en won gratis Laboratorium tijd t.w.v. € 20.000,- voor onderzoek.

Coffee Bean

ONDERZOEKSRAPPORT WATERQI LABORATORIUM Deltares

WaterQi won in 2022 de MKB Deltares Challange. Het betrof laboratorium tijd t.w.v. € 20.000. WaterQi liet de effecten op waterkwaliteit meten. Lees hier het het volledige rapport na onderzoek door Deltares.

NIEUWS UIT DE MEDIA

Een selectie van de belangrijkste nieuwsberichten over WaterQi uit diverse media.

waterqi in het nieuws h2owaternetwerken

winnovatie.NL

WaterQi genomineerd voor de Waterinnovatieprijs 2021 in de categorie Gezond water en gezonde bodem!

waterqi in het nieuws h2owaternetwerken

H2Owaternetwerk.NL

Innovatieve WaterQi zorgt voor leven in vervuilde sloot Hoek van Holland.

waterqi in het nieuws schiedamsnieuws

SCHIEDAMSNIEUWS.nl

Nieuw apparaat voor sloten Hoek van Holland.

waterqi in het nieuws schiedamsnieuws

NATUURENMILIEU.nl

Hoe leuk is dat! WaterQi werd benaderd om mee te werken aan een e-learning voor kids over waterkwaliteit. Natuurlijk doen we dat! Zie hier het resultaat.

waterqi in het nieuws schiedamsnieuws

COBOUW.nl

De verschoningsmagie van de WaterQi: complete ecologie vervuilde sloot versterkt.

Coffee Bean

WINNOVATIE.NL

WaterQi: zuurstofloosheid bestrijden met speciale zuurstofpomp.

waterqi madesteinplas

helpdeskwater.nl

Met de komst van de WaterQi krijgt Madesteinplas nu extra zuurstof. Daarnaast zorgt de WaterQi ook voor het onttrekken van vervuilende stoffen aan het water. Het doel is dat de plas over de gehele diepte weer schoon, gezond en levend wordt.

waterqi betere waterkwaliteit madesteinplas

hhdelfland.nl

Waterqi voor een betere waterkwaliteit in Madesteinplas in Den Haag. Een goede waterkwaliteit voor sloten, plassen, vaarten en kanalen is belangrijk voor de biodiversiteit en een gezonde en prettige leefomgeving.

waterqi madesteinplas

ghvgroenehart.NL

Met een stevige druk op de rode knop door hoogheemraad Marcel Vissers  hebben Hengelsportvereniging GHV / Groene Hart en het Hoogheemraadschap van Delfland op 15 september officieel de WaterQi in gebruik genomen in de Madesteinplas.

Video NIEUWS

hhdelfland.nl

Proef met de WaterQi in Hoek van Holland. 

WOS.nl

WaterQi moet waterkwaliteit verbeteren. 

Hengelsport vereniging

Zo leuk dat Hengelsport vereniging het Groene Hart deze video over WaterQi uit eigen beweging heeft gemaakt. Dankjewel Raymond Renirie.

Kom eens langs!

Maandag t/m vrijdag

09.00 uur – 17.00 uur

 

Contact

TELEFOON

+31 6 51 14 93 86

E-mail

hallo@waterqi.nl

Adres

Buiteneinde 22A,
3291 AH, Strijen