IN HET NIEUWS

een overzicht van nieuwsberichten over WaterQi

WATERQI IN HET NIEUWS

Volg het belangrijkste nieuws over de inzet van WaterQi. WaterQi publiceert regelmatig nieuwsberichten over de ontwikkelingen van WaterQi en de voortgang van projecten.
Ook selecteren we de belangrijkste nieuwsberichten uit diverse media, zo houden we je op de hoogte van wat er speelt.

pilot waterqi veldhuizerplas zeist hoogheemraadschap de stichtse rijnlanden

PILOT MET WATERQI ZORGT VOOR SCHONER WATER VELDHUIZERPLAS

Op 4 juli is Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden gestart met de pilot met de WaterQi bij de Veldhuizerplas. De WaterQi is een innovatieve installatie die met behulp van zuurstof, vervuilende stoffen uit het water filtert. In de Veldhuizerplas zijn in de zomer vaak problemen met blauwalgen. De verwachting was dat de Waterqi bijdraagt aan het beperken van de groei van deze algen.
Op 15 november is de proef beëindigd en is de WaterQi verwijderd. De proef is een succes. De waterkwaliteit in het noordelijk deel van de plas, bij de WaterQi, is duidelijk verbeterd. Het bereik van de WaterQi is vooralsnog wel beperkt tot een klein deel van de plas. De kans bestaat dat dit schonere water zich de komende tijd verspreidt naar het zuidelijk deel van de plas. Om dit te monitoren gaat het waterschap ook in 2024 metingen uitvoeren.

Het waterschap zet de WaterQi de komende maanden in bij effluentsloot van de rioolwaterzuivering in Zeist. Het waterschap onderzoekt of dit bijdraagt aan het verbeteren van de waterkwaliteit op deze locatie.

Coffee Bean

WATERQI WINT LABORATORIUM TIJD MKB Deltares Challenge

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut voor toegepast onderzoek op het gebied van water en ondergrond. Wereldwijd werken ze aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij. WaterQi schreef zich in voor de MKB Deltares Challenge 2022 en won gratis Laboratorium tijd t.w.v. € 20.000,- voor onderzoek.

Coffee Bean

ONDERZOEKSRAPPORT WATERQI LABORATORIUM Deltares

WaterQi won in 2022 de MKB Deltares Challange. Het betrof laboratorium tijd t.w.v. € 20.000. WaterQi liet de effecten op waterkwaliteit meten. Lees hier het het volledige rapport na onderzoek door Deltares.

Coffee Bean

WATERQI werkt mee aan e-learning voor kids

  Hoe leuk is dat! WaterQi werd benaderd om mee te werken aan een e-learning voor kids over waterkwaliteit ‘Vang de watermonsters’. Natuurlijk doen we dat voor de organisatie Natuur & Milieu! 

Coffee Bean

PRODUCTIE WATERQI

In opdracht van het hoogheemraadschap van Delfland en de Gemeente Rotterdam wordt WaterQi ingezet voor het watersysteem om het volkstuinencomplex De Noort Bonnen te Hoek van Holland. De productie van WaterQi is in volle gang.

luchtbellen waterqi

ULTRAFIJNE LUCHTBELLETJES

Links in de afbeelding is het luchtbellenpatroon van WaterQi te zien met een gering stijgvermogen. Rechts zie je het luchtbellenpatroon van een standaard luchtsteen.

Coffee Bean

TOENAME FAUNA NA INZET WATERQI

Na inzet van WaterQi in de waterpartij  Prinsenhof te Pijnacker-Nootdorp verbeterde de waterkwaliteit zichtbaar. Het water werd helderder waardoor verschillende waterplanten weer konden groeien. Ook werden er wolken met watervlooien gezien, zwommen er weer grote scholen vis en werden er volop watertorren, bootsmannetjes en waterjuffers waargenomen.

Coffee Bean

GROOT FORMAAT WATERQI

WaterQi wordt geproduceerd in verschillende formaten. Dit onderdeel is voor een project waar grote volumes water behandeld dienen te worden.

Coffee Bean

DOORZICHT WATEr verbeterd

Het horizontale en verticale doorzicht van het water in het watersysteem Prinsenhof te Pijnacker-Nootdorp is na de inzet van WaterQi substantieel verbeterd. WaterQi maakt regelmatig onderwateropnamen zodat opvallende gebeurtenissen worden waargenomen., zo ook de laminaire opbouw van de waterkolom.

Coffee Bean

WATERQI IN PLANTENRING

WaterQi is volledig inpasbaar in de landelijke en stedelijke omgeving. Er zijn verschillende uitvoeringen van WaterQi. Bovenstaand is een drijvende WaterQi te zien met een plantenring. Ook een combinatie met een kunstuiting is mogelijk.

NIEUWS UIT DE MEDIA

Een selectie van de belangrijkste nieuwsberichten over WaterQi uit diverse media.

AD: blauwalg bestrijden met zuurstofbelletjes: waterqi maakt veldhuizerplas schoon

.Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft in de tweede helft van dit jaar een proef uitgevoerd in de Veldhuizerplas in Leidsche Rijn. Doel was het tegengaan van blauwalg. In de zomer is blauwalg vaak een probleem in dit water in de wijk Veldhuizen. Daarom heeft het waterschap besloten de WaterQi in te zetten. De installatie stond nabij de Drususlaan. Het apparaat pompt zuurstof in het water en haalt stoffen zoals medicijnresten en microplastics eruit. Ook verdwijnen overdadige voedingsstoffen uit het water en de kans op (blauw)algenbloei neemt af. Als de WaterQi werkt, komt daarbij schuim vrij. Daarin bleken PFAS-verbindingen te zitten, naast medicijnresten en zware metalen. Het schuim wordt afgevangen en verwijderd, waardoor het water minder verontreinigd is. Lees het hele artikel op AD.nl

DELTARES: INNOVATIEVE INSTALLATIE WATERQI verwijderT pfas uit oppervlaktewater

De innovatieve installatie WaterQi van het bedrijf WaterKwaliteitsImpuls verhoogt de concentratie zuurstof in water aanzienlijk. Ook haalt de installatie verschillende PFAS-verbindingen en andere stoffen uit het water. Dat blijkt uit metingen die gevalideerd zijn door Deltares. Lees het hele artikel op Waterforum.

waterqi madesteinplas

helpdeskwater.nl

Met de komst van de WaterQi krijgt Madesteinplas nu extra zuurstof. Daarnaast zorgt de WaterQi ook voor het onttrekken van vervuilende stoffen aan het water. Het doel is dat de plas over de gehele diepte weer schoon, gezond en levend wordt.

photobomb vis waterqi doorzichtman

HDSR.NL

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden wil samen met de gemeente Utrecht en de provincie Utrecht de waterkwaliteit van de Veldhuizerplas verbeteren met de innovatieve techniek van WaterQi. Vooral zomers zit er vaak blauwalg in het water wat leidt tot klachten.

waterqi madesteinplas

ghvgroenehart.NL

Met een stevige druk op de rode knop door hoogheemraad Marcel Vissers  hebben Hengelsportvereniging GHV / Groene Hart en het Hoogheemraadschap van Delfland op 15 september officieel de WaterQi in gebruik genomen in de Madesteinplas.

photobomb vis waterqi doorzichtman

waterforum.NL

Meerdere pilots en Deltares tonen werking aan van WaterQi.

waterqi in het nieuws h2owaternetwerken

H2Owaternetwerk.NL

Innovatieve WaterQi zorgt voor leven in vervuilde sloot Hoek van Holland.

waterqi in het nieuws schiedamsnieuws

SCHIEDAMSNIEUWS.nl

Nieuw apparaat voor sloten Hoek van Holland.

waterqi in het nieuws h2owaternetwerken

H2Owaternetwerk.NL

WaterQi: een innovatieve techniek voor schoner water gebaseerd op ruim 100 jaar oud onderzoek.

Video NIEUWS

hhdelfland.nl

Proef met de WaterQi in Hoek van Holland. 

WOS.nl

WaterQi moet waterkwaliteit verbeteren. 

Hengelsport vereniging

Zo leuk dat Hengelsport vereniging het Groene Hart deze video over WaterQi uit eigen beweging heeft gemaakt. Dankjewel Raymond Renirie.

Kom eens langs!

Maandag t/m vrijdag

09.00 uur – 17.00 uur

 

Contact

TELEFOON

+31 6 51 14 93 86

E-mail

hallo@waterqi.nl

Adres

Buiteneinde 22A,
3291 AH, Strijen